Keikkatyön keikahduksista - OSA II - FREE! Talent

Lue OSA I keikkatyön keikahduksista ja lue tästä sitten jatkoa. Tai lue tämä ensin ja ihmettele, mistä tässä on kyse. Jos haluat valmistautua sattumanvaraisiin ongelmiin, suosittelemme lukemaan näitä. Maailma on vapaa ja saat jättää lukemattakin.

Terveys

Siitä puhutaan paljon. Moni nostaa itsensä supersankariksi ja kertoo jaksavansa tästä ikuisuuteen. Usein nämä henkilöt eivät ole kohdanneet pakolla pysäyttävää terveysongelmaa.

Opettelin uudelleen kävelemään 2000 luvun alulla. Selkä hajosi yhtä hienosti kuin Berliinin muuri. Osattiin sitä odottaa, mutta yllätyshän se oli silti. Muutama vuosi sitten sain kokea uudestaan tuon pysäyttävän hetken, kun jalka ei enää toimi.

Ei siinä auttanut kuin mennä kuntoutukseen uudestaan ja kiskoa itsensä läpi tuskan. Auttoi ja nykyään taas kunnossa ja valmistautuessa seuraavaan kriisiin. Vuosi sitten kuorma-auto lyhensi autoa metrillä ja siitä sai herttaisen niskakivun kumppaniksi.

Mitäkö yritän sanoa – sitä voi suunnitella täydellisen elämän, mutta maailma ei aina ole samaa mieltä. Näihin hetkiin on hyvä valmistautua. Ja koska vihaan ”5 temppua joilla maailma on parempi” -artikkeleita, tässä on 5 temppua, joilla maailma on parempi.

5: Säännöllinen liikunta
Tarviiko tästä muuta sanoa? Tutkitusti auttaa jaksamaan elämässä paremmin ja tarjoaa suojaa, kun keho pettää alta.


4: Ruokavalio
Tarviiko tästäkään muuta sanoa? Ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua. Joku ei kestä lihaa ja toinen taas tarvitsee sitä. Yleissääntönä voidaan kuitenkin todeta, että puput ovat oikealla tiellä ja meidän on hyvä syödä niiden ruuat.


3: Päämäärä
Olet nyt kunnossa x ja haluat olla kunnossa y. Hienoa, sinulla on päämäärä. Tee suunnitelma ja pyri noudattamaan sitä. Seuraa kuukausitasolla edistymistäsi.


2: Hyväksy
Kun epäonni osuu ja keho haluaa pysähtyä. Hyväksy se. Kuuntele asiantuntijoita, älä minua, naapuria tai sattumanvaraista lifestyle coachia. Aina kaikki ei mene kuin kauhuelokuvissa, joten saatat jäädä henkiin koettelemuksesta.


1: Valmistaudu pysymään hengissä
Tämä on avain. Elä kuin eläisit enää viikon, mutta valmistaudu siihen, että saatatkin jäädä henkiin. Tällä periaatteella todennäköisesti ei jää jossiteltavaa vanhainkotiin ja samalla elät tolkullisesti.

Mitä nuo kohdat tiivistetysti sitten sanovat. Olet yksilö ja ei ole olemassa pikaratkaisua. Kaikki ei toimi kohdallasi ja ehkä on syytä kokeilla muutakin kuin lanttulaatikkoa rytmihäiriöihin.

Meillä on yksi elämä – ota siitä ilo irti. Pelkän terveyden kyttääminenkin tappaa. Tutkimusten mukaan meillä on taipumus kuolla kuitenkin.

Muista aina, että on rohkeaa pyytää apua ennakkoon. On myös järkevää hankkia vakuutukset turvaamaan taloudellisesti itseään näiltä tilanteilta.

Miten ja mistä pyydän jeesiä?

No niin. Rahat on loppu, jaksaminen nollassa, keho ei toimi ja maailma kaatuu niskaan. Tarttis varmaan tehrä jotain. Jos ei maailma ihan vielä ole sortunut. Hienoa, sillä joudut varttomaan tätä osiota seuraavaan blogaukseen asti.

Rekisteröidy palveluun