Keikkatyön keikahduksista - valmistaudu epäonneen - FREE! Talent

Paljon mainostetaan Yrittäjyyden ihanuutta. Minäkin sen tuohon isollakirjaimella kirjoitin. Puheista huolimatta yrittäjyys tai kevytyrittäjyys ei aina ole kuitenkaan pelkkää iloa ja koiranpentuja. Valmistaudu epäonneen ja tässä me kerromme miten epäonnessa onnistut.

Mikä kaikki sitten voikaan mennä pieleen? Tekisi mieli vastata, että kaikki ja lopettaa teksti siihen. On kuitenkin ihan tutkittua tietoa yleisimmistä syistä yhtiötoiminnan lopettamiselle.

Linkki

Valmistaudu epäonneen

Suuri syy on tietenkin se, että ei ole rahaa jatkaa toimintaa. Tämä pätee kaikkiin yhtiömuotoihin ja yrittämisen tapoihin. Ei ole järkevää tehdä asioita, jos ne eivät tuota enempää, kuin mitä niihin panostaa.

Kevytyrittäjän kohdalla tämä riski tarkoittaa siis sitä, että menet myymään liian halvalla osaamisesi ja et pysty kattamaan elämäsi kustannuksia. Tai sitten tarjottuja keikkoja ei vain ole tarpeeksi. Tällöin pitää budjetoida tasapainoon omatalous, siinä missä yrityksien niin tulee tehdä.

Yksi yleinen syy konkurssille on se, että tarjotut tuotteet tai palvelut eivät enää ole tarpeellisia. Kärjistettynä esimerkkinä voidaan mainita katulampunsytyttäjän työ. Heitä ei ole enää. Automaatio korvasi jo vuosikymmeniä sitten tämän ammatin.

Automaatio tulee korvaamaan yhä enemmän suorittavia työtehtäviä. On siis hyvä pohtia, onko oma osaaminen sellaista, mitä kone ei saa tehtyä pienemmällä virhemarginaalilla. Kylmää ja julmaa ajattelua, mutta siten on hyvä valmistautua tulevaisuuteen.

Toimit millä tahansa alalla, niin on hyvä suunnitella, mitä kaikkea muuta voisit tehdä. Niiden ajatuksien testaamiseen Talent sopiikin erinomaisesti. Osa voi jopa löytää jo nyt mukavamman ja tuottavamman tekemisen itselleen. Osa ehkä haluaa jatkaa jääleikkaajina ihmetellen miksi ei ole kysyntää.

Kun ei jaksa

Kysyntä ja tarjonta on perusoppeja elämässämme. Monta asiaa voi sen aatoksen alle iskeä. Siinä unohdetaan silti ihmisyys helposti. Yrittäjä on ihminen, asiakkaansa on ihminen – ollaan siis ihmisiä toisillemme.

Yksi ynseä syy yhtiötoiminnan päättymiselle on se, että yrittäjä väsyy ihmisenä. Sitä voi kutsua loppuunpalamiseksi, masennukseksi tai ihan miksi tahansa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä – me todella halutaan suorittaa liikaa tässä maassa.

On silti hyvä hahmottaa omat rajansa. Joku jaksaa koko ikänsä iskeä 14 tuntisia päiviä ja joku toinen kokee jo 6 tuntia päivässä liiallisena. Olemme erilaisia ja on hyvä miettiä millainen itse on.

Mitä vähemmän haluaa ajastaan käyttää laskutettavaan tekemiseen, sitä pidemmälle vietyä laatua pitää saada tarjottua asiakkaalle.

Stressiä voi hallita monella tavalla. Osa kaatuu yhä perinteisten päihteiden suuntaan, silloin peli on jo usein hävitty. Niiden sijasta on hyvä kokeilla esimerkiksi mindfulness -harjoitteita. Se on yleistermi meditaatiolle, koska haluamme keksiä kivoja termejä vanhoille ajatuksille.

Jaksamiseen saa myös tukea eri suunnilta. On hyvä pitää huolta omasta sosiaalisestaverkostostaan, mutta joskus sekään ei riitä. Moni työssä jaksamisen ammattilainen harmittelee sitä, että heiltä pyydetään apua myöhässä. Älä siis ole juntti, vaan tutustu jo nyt psykologiin. On hyvä pohtia omaa olotilaa toisinaan ja kysyä ammattilaiselta onko syytä miettiä lisää.

Pysähtyminen fiktiivisen kiireen keskellä on tärkeää. Moni epäonnessa onnistunut on nostanut esille sen, että pitää oppia olemaan aloillaan.

Pysähdy – hengitä – keskity itseesi. Ei yhtään uutta ajatusta ja silti jätämme ne käyttämättä liian usein.

-Tää oli hyvä, lisää kiitos!

Kiva kuulla, että tykkäsit. Teemme tähän blogiin jatkoa myöhemmin. Aihe on sen verran massiivinen, että sitä ei voi tiivistää viiteen kivaan vinkkiin. Moni on niin tehnyt ja arvelen, että apua niistä teksteistä ei kukaan ole saanut.

Jos haluat tarkemmin jostain aiheesta – laita viestiä suuntaamme:

Kun haluat kokeilla jotain uutta ja pitää mielen virkeänä.

Oletko jo FREE! Kevytyrittäjä? Jos et – tutustu kevytyrittäjyyteen. Sopii monelle, ei kaikille.

Rekisteröidy palveluun