Työelämäilmastonmuutos - Pihapiiri kuntoon - FREE! Talent

Mitä kannattaa pihoilla tehdä juuri nyt? Kannattaako kaikkea tehdä itse vai olisiko tuottavampaa jättää tekeminen Talentille? Kysymyksiä aiheesta työelämäilmastonmuutos, joihin saatat saada ”riippumattomia” vastauksia.

Helsingissä on ollut tänä talvena ehkä kahtena päivänä maassa olematon kerros kiinteää vettä. Nestemuotoisena sitä tipahteli päihin tänäänkin. Muualla Suomessa on alueita, missä lunta on yli metrinkin verran maassa.

Yritä tässä sitten kirjoittaa blogitekstiä piha-alueiden kunnossapitämisestä, kun toisaalla on ydin talvi ja länsirannikolla leskenlehdet kukkivat. Silti pihoja on syytä pitää kunnossa, vaikka tuntuisikin siltä, että antaa tuon syksyn jatkua tai jättää ne lumet sinne odottelemaan kesää.

Joten jaetaan tämä teksti kahteen osaan. Etelään kukkaistutuksia ja pohjoiseen lumen poistoja.

Mitä istuttaa talviseen multaan?

Perinteisesti syksyä on pidetty parhaimpana istutuskautena monestakin eri syystä. Emme ole hortonomeja, vaikka välillä metsissä hortoilemmekin. Joten ohjeemme saattaa olla epäkurantti kuin pensaaseen jäänyt mustaherukka.

Istuta siis multaan mitä halajat. Joku toimistollamme on kuullut jouluruusuista. Hyacintit voi myös joulunjäljiltä käydä nakkelemassa maahan.

Muutoin piha-aluetta olisi hyvä pitää siistinä tippuneista oksista ja ehkä ne syksyiset lehdetkin voisi käydä joku hakemassa.

On mukavampaa katsella kukkivia kasveja sitten keväämmällä, kun piha onkin jo valmiina sitä varten. Jos et itse jaksa istutuksia iskeä ja puiden tuotoksia keräillä – tilaa Talentti tekemään se puolestasi.

On lunta tulvillaan

Tulvaksihan se lumi sitten sulaessaan muuttuu. Lumen vaikutukset piha-alueen ja rakennuksenkin kosteustasapainoon on kaikilla tiedossa. Lumi eristää kivasti ja sulaessaan se kastelee. Mukavan monitoiminen materia tuo vesi.

On sitten tarve aurailla kulkureittejä kinoksiin tai ottaa ilo irti eristyksestä – se vaatii työtä. Lumienkelin heittäminen kotipihaan saunan jäljiltä on sujuvampaa, kun kinokseen pääsee hyppäämään ilman rämpimistä. Naapuritkin arvostavat, kun nakuseisoskeluun menee vähemmän aikaa.

On hyvä muistaa myös se, että talvella sattuu helposti tapaturmia ja valitettavan usein se johtuu liukkaudesta. Vaikka pihalla haluaisitkin alasti hypistellä lumienkeleitä tehden, niin jätetään liukkaus pois summariviltä. Muutoin saatat päästä muiden mielikuvissa vain enkeliksi.

Kun ei aika riitä hiekoituksesta lumen poistoon – otappa Talenttiin yhteyttä ja annan toisen viskoa soraa samalla kun itse aiheutat naapureissa paheksuntaa.

Milloin Talentti voittaa oman tekemisen?

Päätit nyt sitten kolata sulaneet lumet tai istuttaa taimia hankeen – on hyvä pohtia onko työ järkevää ulkoistaa. Maailma muuttuu ja osa muutoksesta tapahtui jo. Moni helsinkiläinen toimija ei tänä talvena ole päässyt lumia poistamaan, mutta ovat panostaneet sitten muuhun pihapiirin kunnostamiseen.

Ammattilainen tekee työt nopeammin, paremmin ja usein jopa edullisemmin. Edullisuus syntyy siitä, että vaikka et laskisi omalle työllesi mitään hintaa, niin pelkästään jo yksittäinen tapaturma voi maksaa vuosien ostopalvelun verran.

On siis syytä vakavasti pohtia monien töiden ostamista. Ilmastomuutos on iskenyt paineen monella toimijalle kehittyä ja työelämän muutos on tuonut siihen hyvät ratkaisut. Olet sitten itse Talentti tai haluat sellaiselta palveluita ostaa – kiitokset että olet mukana modernisoituvassa maailmassa. Sinua me tarvitsemme.

Rekisteröidy palveluun