Usein kysytyt kysymykset - FREE! Talent

Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Miten teihin voi ottaa yhteyttä?

Palvelemme teitä reaaliaikaisesti livechatin välityksellä ark. klo 9-20 ja puhelimitse ark. klo 9-17.  Asiakaspalveluaikojen ulkopuolella voit jättää viestin chattiin ja me palaamme asiaan heti seuraavana aamuna sähköpostitse.

 0203 323 45   asiakaspalvelu@free.fi

Yhteys-FREE! sivulta löydät koko FREE!:n henkilöstön yhteystiedot.

Kenelle FREE! Talent sopii?

FREE! Talent sopii yrittäjälle, Freelancerille tai itsensä työllistäjälle. Jos haluat käyttöösi uuden myyntikanavan ja saada toimeksiantoja, olemme paikka juuri sinulle. Haluamme tuoda palveluntarjoajat yhteen ja näin helpottaa palveluiden ostamista sekä myymistä.

Miten teidän palvelunne eroaa muista?

Talentista löytyvät tekijät ovat itsenäisiä yrittäjiä. Yrittäjänä he ovat itse vastuussa työnsä jäljestä. Pystyt helposti vertailemaan palvelumme yrittäjiä heidän saamiensa arvioiden perusteella. Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus erottua eduksesi ja tavoittaa uusia asiakkaita Talentin kautta.

Miten ostoprosessi etenee?

Asiakas lähettää tiedustelun markkinapaikalla olevan myynti-ilmoituksen kautta. Myyjä saa uudesta tiedustelusta ilmoituksen postilaatikkoon ja antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Tiedustelun jälkeen avautuu palvelumme kautta keskusteluikkuna, missä myyjä ja asiakas voivat sopia tarkemmista yksityiskohdista.

Kun yksityiskohdista on sovittu, myyjä voi vaivattomasti lähettää asiakkaalle tarjouksen FREE! Talentin kautta. Asiakas saa ilmoituksen saapuneesta tarjouksesta. Kun tarjous on hyväksytty ostajan ja myyjän välille on syntynyt sopimus, jonka jälkeen ostaja ja myyjä saavat toistensa sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja sijainnin.

Kun keikka on suoritettu, myyjä lähettää asiakkaalle laskun. Suorituksen jälkeen asiakasta pyydetään jättäämään palautetta myyjästä, joka tulee näkyviin markkinapaikasssa. Myyjällä on mahdollisuus kommentoida asiakkaan palautteeseen.

Profiili

Pitääkö minun rekisteröityä palveluun, jotta voin lähettää tiedusteluja tai tarjouksia?

Kyllä! Oman profiilisi myötä myös ostaja saa sinun yhteystietosi. Rekisteröityminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti, vaikka omaa Facebook-tiliä hyödyntäen.

Tarvitseeko minun lisätä profiilikuva?

Profiilikuva auttaa sinua tunnistautumaan, mutta se ei ole edellytys tai vaatimus Talentin käytölle. Suosittelemme laittamaan profiilikuvaksi oman tai yrityksesi kuvan, esimerkiksi logon.. Huomioithan, että kuva näkyy myös ilmoituksien yhteydessä. Asiakkaat toivovatkin näkevänsä markkinapaikalla kuvan oikeista palvelua suorittavista ihmisistä.

Kuka näkee profiilini?

Profiilisi on avoin kaikille. Voit laittaa mielenkiintoisia myyjiä tai henkilöitä seurantaan ja näin saada ilmoituksia heidän uusista myynti-ilmoituksistaan tai toimeksiannoista.

Millainen on hyvä profiili?

Profiili näkymästä löytää helposti kaikki myyjän tekemät myynti-ilmoitukset ja toimeksiannot. Siksi profiilissa on tärkeä kertoa itsestään tai yrityksestään, jotta asiakas oppii tuntemaan sinut ja palvelusi. 

Miten voin poistaa tilini?

Voit poistaa käyttäjätilisi omista asetuksista tai ottamalla yhteyden asiakaspalveluumme, niin teemme sen puolestasi.

Myynti-ilmoitus

Millainen on hyvä myynti-ilmoitus?

Hyvässä myynti-ilmoituksessa on seuraavat asiat: Selkeästi kerrottuna mitä teet ja mitä tarjoamasi palvelu sisältää, työkokemuksesi, selkeä hinnoittelu, profiilikuva asetettuna ja edustava myyntikuva työstä mitä teet.

Voinko luonnostella myynti-ilmoitusta julkaisematta sitä?

Kyllä. Myynti-ilmoituksesi ei mene automaattisesti julkiseksi, ennen kuin olet avannut sen vihreällä ”Avaa ilmoitus” -painikkeella.

Millainen on hyvä kuva myynti-ilmoituksessa?

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuva kannattaa valita huolella myynti-ilmoitukseen. Valinnassa kannattaa miettiä sitä miltä tekemäsi työ näyttää ja millaisen kuvan työstäsi haluat luoda muille.

Katso lisää blogista: ”Mistä löydän hyviä kuvia ilmaiseksi?”

Työni on kausiluonteista, voinko sulkea myynti-ilmoituksen poistamatta sitä?

Voit sulkea myynti-ilmoituksen ”Sulje ilmoitus” -painikkeella. Kun myyntisesonkisi jälleen alkaa, voit laittaa myynti-ilmoituksen julkiseksi uudelleen vihreällä ”Avaa ilmoitus” -painikkeella.

Myyminen

Miksi tehdä myynti-ilmoitus markkinapaikalle?

Myydäksesi palveluita, sinun tulisi olla näkyvillä mahdollisimman monessa paikassa. Talentissa saat ilmaista näkyvyyttä ja pystyt tavoittamaan uusia asiakkaita. Lisäksi asiakkaat voivat työn jälkeen jättää sinusta arvion, joten kun teet työsi hyvin, seuraavien asiakkaiden on myös helppo luottaa sinun osaamiseen.

Miten tehdä myynti-ilmoitus?

Myynti-ilmoituksen tekeminen on nopeaa ja helppoa. Luo ensin profiili palveluun, lisää maksutietosi ja olet valmis tekemään ensimmäisen myynti-ilmoituksesi!

Katso opastusvideo: ”Kuinka: Tehdä myynti-ilmoitus”

Haluaisin myydä jotain palveluita, mutta en oikein tiedä mitä myydä?

Ei hätää. Me Talentissa uskomme, että kaikilla on jotain annettavaa ja haluamme auttaa myös sinua löytämään sen, millä voisit ansaita rahaa. Tärkeintä on se, että lähtee liikkeelle ja uskaltaa yrittää.

Jos sinua kiinnostaa myydä erilaisia palveluita, suosittelemme, että teet useamman myynti-ilmoituksen ja katsot mikä niistä alkaa tuomaan asiakkaita eli mille on kysyntää. 

Voit saada myös joitain tuoreita ideoita tästä blogista: ”Työllistä itsesi: 10 helppoa yritysideaa!”

Pitääkö olla oma Y-tunnus tai toiminimi, että voin tehdä myynti-ilmoituksen?

Et tarvitse omaa Y-tunnusta, myydäksesi palveluita Talentissa. Voit käyttää asiakkaan laskuttamiseen  kevytyrittäjyyspalvelua.

Lue lisää aiheesta: ”Miten työllistän itseni sivutoimisena yrittäjänä?”

Laskutus

Miten hoidan maksamisen myyjälle?

Työsuorituksen jälkeen myyjä lähettää teille laskun. Myyjä voi käyttää laskuttamiseen omaa yritystään tai laskutuspalvelua. Myynti-ilmoituksessa näet mitä laskutustapaa myyjä käyttää.

Kotitalousvähennys, mikä se on?

Kotitalousvähennyksen voi saada tietyistä kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyistä töistä. Yksinkertaistetusti tämä tarkoittaa, että saat omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi takaisin 40% ostamastasi työn arvosta. Kotitalousvähennys on maksimissaan 2250 euroa vuodessa ja omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Katso lisää kotitalousvähennyksestä tai miten siitä ilmoitetaan suoraan verottajan omilta sivuilta.

Mitä FREE! Talentin käyttö maksaa?

Palvelussamme ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia kuukausi- tai liittymismaksuja. 

Koemme tärkeäksi kantaa kortemme kekoon ja edesauttaa kevytyrittäjyyttä sekä yrittäjyyttä, tarjoamalla palveluamme täysin ilmaiseksi ainakin vuoden 2020 loppuun asti, riippuen kauanko koronaviruspandemia jatkuu. 

Tiedotamme ja pyydämme lupaasi, jos ansaintamalliimme tulee tulevaisuudessa muutoksia, emme halua veloittaa käyttäjiämme ilman heidän kirjallista suostumustaan.

Toimeksianto

Mikä on toimeksianto?

Ominaisuus, minkä tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa laskuttavien tekijöiden löytämistä entisestään. Voit jättää ilmoituksen tehtävästä työstä tai selata avoimia toimeksiantoja. Kiinnostavan keikan löydettyä, pääset ottamaan yhteyttä palvelunostajaan ”Tarjoa” -painikkeella.

Miten teen sen?

Täytät työtehtävään liittyvät tiedot Tee Toimeksianto -valikosta aukeavaan lomakkeeseen.
Julkaistuasi sekä avattuasi ilmoituksen, kaikille toimialaan soveltuville tekijöille lähtee välittömästi tieto uudesta toimeksiannosta, johon he voivat ilmoittautua tekijäksi lähettämällä tarjouksen.

Millainen on hyvä ilmoitus?

Kirjoita mielenkiinnon herättävä otsikko, jossa tulee ilmi millaista palvelua tarvitset. Kuvauksessa kerro lisää tarkemmin tehtävästä työstä ja valitse minkä kategorian tekijöille keikka olisi soveltuva. Lisää sijainti ja miten työ suoritetaan. Aikatauluun lisää päivämäärät joilloin työ alkaisi ja loppuisi. Lisää halutessasi yksi tai useampi kuva esimerkiksi työkohteesta.

Lopuksi valitse kuinka pitkään haluat ilmoituksen näkyvän markkinapaikalla kunnes se sulkeutuu automaattisesti ja sen jälkeen paina ”Julkaise”. HUOM! luonnostelu näkymästä klikkaa vielä ”Avaa ilmoitus” -painiketta.

Mitä hyödyn siitä?

Toimeksiannon jätettyä sivuillemme höydyt siitä itse henkilökohtaisesti, sillä sinun ei tarvitse käyttää aikaa tiedusteluun käymällä läpi useita eri myyjiä, voit vain jäädä odottelemaan, että tekijät tulevat luoksesi. Samalla myös työllistät meidän Talentteja ja ennen kaikkea, työsi tulee tehtyä.