Takaisin

Tietoa FREE! Talent-palvelusta

Miten palvelu toimii

Sisällysluettelo


1.0 Palvelun käyttö


1.1 Palveluiden hakeminen ja kontaktointi


1.2 Palveluntarjoajat ovat itsenäisiä yrittäjiä

      (FREE! Kevytyrittäjäksi rekisteröitynyt on 
      myös tapaturma- ja vastuuvakuutettu) 

1.3 Myynti-ilmoituksen luominen


1.4 Laskuttaminen


2.0 Palvelu on täysin veloitukseton


3.0 Asiakaspalvelumme palvelee 9-20 chatissa
1.0  Palvelun käyttö

FREE! Talent on rakennettu kohtauspaikaksi asiakkaille ja itsensätyöllistäjille. Talentin käyttö on pyritty rakentamaan mahdollisimman vaivottomaksi. Jos huomaat bugin, puutteen tai haluat ehdottaa lisäystä, kerro se rohkeasti meille! Palvelua kehitetään juuri tarpeidenne mukaisesti!
1.1 Palveluiden hakeminen ja kontaktointi

FREE! Talentissa on naurettavan helppoa etsiä palveluita. Hakuehtoina voit käyttää esimerkiksi palvelun nimeä, sijaintia, avainsanoja tai hintaa.
Löydettyäsi mielenkiintoisen myyjän, voit ottaa yhteyttä häneen painamalla "Lähetä tiedustelu"-painiketta. Tiedustelulomakkeessa pystyt ehdottamaan myyjälle työn suorittamisen ajankohtaa, päivämäärää ja kyselemään häneltä lisätietoja.


Tiedustelun lähettämisen jälkeen teidän välille avautuu chat-ikkuna, jonka kautta voitte reaaliaikaisesti keskustella ja sopia tarkemmista tiedoista. 

Kun myyjä on saanut riittävät tiedot hän lähettää teille tarjouksen. Voit vielä tässä vaiheessa hyväksyä, hylätä tai ehdottaa muutosta tarjoukseen. Hyväksyttyäsi tarjouksen saat myyjän puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Voit antaa palautetta myyjästä keikan suorittamisen jälkeen. Tällä autat myyjää saamaan luotettavuutta ja kehittämään omaa palveluaan.


1.2 Palveluntarjoajat ovat itsenäisiä yrittäjiä

FREE! Talentissa palveluita voi myydä kuka tahansa. Palveluiden myyjät, eli palveluntarjoajat toimivat kuitenkin itsenäisinä yrittäjinä tai kevytyrittäjänä. Palveluntarjoajat laskuttavat asiakasta oman yrityksensä kautta. Yksityiset henkilöt voivat laskuttaa asiakasta käyttäen laskutuspalveluita, kuten FREE! Kevytyrittäjyys -palvelua. Laskutuspalveluiden käyttäminen on ostajan kannalta hyvä vaihtoehto, sillä silloin myyjän ja ostajan välille ei synny työsuhdetta, vaan asiakas saa yrittäjältä maksettavaksi laskun.


Mikäli palveluntarjoaja on rekisteröitynyt FREE! Kevytyrittäjäksi on hän myös automaattisesti tapaturma- ja vastuuvakuutettu, eli voit tilata hänet esimerkiksi kotiisi täysin huoletta.


Muista hyödyntää kotitalousvähennys. Laskutuspalvelua tai omalla Y-tunnuksella laskutettava kotona tehtävä työ on kotitalousvähennys kelpoisia. Lue lisää verottajan sivuilta.


1.3 Myynti-Ilmoituksen luominen

Ilmoituksen tekeminen FREE! Talenttiin on erittäin vaivatonta, eikä sen tekeminen yleensä kestä varttia pidempään. Jos sinulla on hinnastot ja esittelytekstit jo valmiina saat tehtyä myynti-ilmoituksen jopa minuuteissa. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään reaaliaikaisessa chatissa hinnoitteluun tai palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä.  1. Liity ja kirjaudu sisään FREE! Talent -palveluun
  2. Paina "Lisää uusi ilmoitus!" -nappia oikeasta yläkulmasta
  3. Valitse ilmoituksen kategoria ja alakategoria 
  4. Kirjoita iskevä otsikko ja valitse näkyykö ilmoituksessa yksi hinta vai hintapaketteja
  5. Kirjoita kuvaus (ns. myyntipuhe) ja kerro sijaintisi, sekä lisää yksi tai useampi kuva
  6. Tallenna myynti-ilmoitus luonnokseksi ja sen jälkeen "Avaa ilmoitus" julkiseksi

1.4 Laskuttaminen

Palveluntarjoaja, eli myynti-ilmoituksen jättäjä laskuttaa itsenäisesti asiakasta. Muistathan, että laskuttaaksesi sinulla täytyy olla oma Y-tunnus, tai voit käyttää kevytyrittäjyyspalvelua, jolla voit vaivattomasti luoda ja lähettää laskun asiakkaalle. 

Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan työn tekemisen muotoa, missä henkilö hankkii itse toimeksiantonsa, mutta hoitaa laskutuksen palveluntarjoajan kautta. Näin henkilö välttyy oman yrityksen pyörittämiseen liittyvältä byrokratialta. Toimeksiantajan huolehdittavaksi jää vain kevytyrittäjäpalvelun lasku. Lue lisää kevytyrittäjyydestä klikkaamalla tästä ja tuo osaamisesi näkyväksi jo tänään!

FREE! kevytyrittäjänä olet myös tapaturma- ja vastuu vakuutettu! (Huom. rekisteröityminen vaaditaan). Rekisteröidy kevytyrittäjäksi tästä.
2.0 Palvelu on täysin veloitukseton


Ei aloitus-, kuukausi-, tai provisiomaksuja.

Miten voimme olla ilmaisia?
Tällä hetkellä koemme tärkeäksi kantaa kortemme kekoon ja edesauttaa kevytyrittäjyyttä sekä yrittäjyyttä, tarjoamalla palveluamme täysin ilmaiseksi ainakin vuoden 2020 kesän yli, riippuen kauanko koronaviruspandemia jatkuu.

Haluamme myös muuttaa vallitsevaa ajatusta työn ja projektien hakemisesta. Uudet vaihtoehtoiset työntekemisen muodot, kuten kevytyrittäjyys ovat monelle jo arkipäivää. Havaitsimme, että itsenstätyöllistäjän ja työnteettäjän välillä on kohtauttamisongelma. Tästä syystä moni tärkeä työ jää tekemättä.

Digitalisoituva maailma sulkee, mutta avaa myös uusia ovia uudenlaisiin työntekemisen muotoihin ja me haluamme kehittää yrittäjyyttä ja yrittäjäasennetta Suomessa. Haluamme saada teidän aitoja käyttäjäkokemuksianne palvelun käytöstä. Siksi koemme tärkeäksi tarjota palvelua käyttöönne täysin veloituksetta. Käyttäjäkokemuksenne ovat meillä keskiössä ja haluamme luoda aitoa arvoa käyttäjillemme riskittä. Liity siis mukaan työnhankkimisen vallankumoukseen jo tänään!


3.0 Asiakaspalvelu on tukenasi 9-20

Olipa sinulla kysyttävää FREE! Talentin toiminnasta, laskuttamisesta, mielenkiintoisesta myyjästä, tarjouksen jättämisestä tai mistä tahansa, niin ota rohkeasti yhteys asiakaspalveluumme - Olemme täällä sinua varten. Palvelemme teitä realiaikaisesti livechatin välityksellä. Asiakaspalveluaikojen ulkopuolella voit jättää viestin chattiin ja me palaamme asiaan heti seuraavana aamuna sähköpostitse.